سه تا از بهترین روغنها برای سرخکردن مواد غذایی عبارتاند از: روغن ذرت، آفتابگردان و سویا. باتوجهبه ویژگیها در این مقاله به بررسی دقیق سه نوع از بهترین روغنهای سرخ کردنی میپردازیم و نکات کلیدی بهمنظور انتخاب بهترین روغن برای سرخ کردن را ارائه میدهیم.
بررسی ویژگیهای روغن سرخکردنی طبیعی
برای انتخاب انواع روغن های گیاهی مناسب سرخ کردن، سه ویژگی کلیدی را باید در نظر گرفت. اولین و مهمترین ویژگی، نقطه دود روغن است. همچنین سطح چربیهای اشباع شده و طعم روغن برای انتخاب بهترین روغن سرخکردنی از اهمیت بالایی برخوردار هستند. در ادامه هرکدام از این ویژگیها را بررسی خواهیم کرد.
نیازمند استعلام
مشاهده محصولنقطه دود روغن سرخ کردنی؛ بالاترین دما قابل تحمل بدون تولید مواد مضر
نقطه دود به بالاترین دمایی که روغن بدون آسیب دیدن یا تولید مواد مضر تحمل میکند، اشاره دارد. روغنهایی که معمولا نقطه دود بیشتر از ۲۰۰ درجه سانتیگراد دارند برای سرخ کردن مناسب خواهند بود. استفاده از روغنهایی با نقطه دود پایینتر باعث تولید مواد سرطانزا میشود و به همین دلیل سلامت را به خطر میاندازد. اگر به دنبال روغن سرخکردنی و در عین حال مقرونبهصرفه هستید، خرید عمده گزینه مناسبی خواهد بود؛ زیرا قیمت عمده روغن سرخکردنی نسبت به تک آن کمتر خواهد بود.
سطح چربیهای اشباع شده روغن سرخکردنی؛ جلوگیری از واکنش با اکسیژن
علاوهبر نقطه دود، روغنهای سالم برای سرخ کردن باید پایدار باشند و در هنگام گرم شدن با اکسیژن واکنش نشان ندهند. روغنهای حاوی سطح بالاتری از چربیهای اشباع شده، هنگام گرم شدن پایدارتر خواهند بود؛ به همین دلیل برای سرخ کردن مناسب هستند. در مقابل، اگر روغن چربیهای اشباع نشده بسیاری داشته باشد، برای سرخ کردن مناسب نخواهد بود؛ زیرا چربیهای اشباع نشده با اکسیژن واکنش داده و در معرض حرارت بالا ترکیبات مضری ایجاد میکند.
عطاریها و کارگاههای روغنگیری با خرید دانههای روغنی بهصورت عمده میتوانند روغنهای سرخکردنی باکیفیتی تولید کنند. برای مشاهده قیمت دانه های روغنی به بخش فروشگاه سایت مراجعه کنید.
طعم و بو؛ یکی از ویژگیهای مهم روغن سرخ کردنی
ویژگیهای مهم روغنهای سرخکردنی شامل طعم و بوی آنها نیز میشود. روغنهای مناسب برای سرخکردن باید طعم خنثی داشته باشند تا طعم غذا را تحت تاثیر قرار ندهند. ازاینرو روغنهایی مانند روغن زیتون، آفتابگردان و ذرت به دلیل داشتن طعم خنثی و پایداری بالا در برابر حرارت برای سرخکردن مناسب هستند.
توجه داشته باشید برای مصرف روغن زیتون بهعنوان روغن سرخکردنی باید از انواع تهیه شده به روش تصفیه شده استفاده کرد؛ زیرا این نوع از روغنها براساس دمای بالایی تهیه میشوند و معمولا نقطه دود آنها در حدود ۲۳۰ درجه سانتی گراد است. همچنین از این روغن میتوان برای پختوپز نیز استفاده کرد؛ به همین دلیل اگر مصرف روغن شما بالا است با خرید روغن زیتون عمده علاوهبر کاهش هزینه، از محصولات با کیفیتی استفاده خواهید کرد.
معرفی ۳ تا از بهترین روغنهای سرخکردنی
انتخاب روغنی که علاوهبر ارائه طعم بینظیر، سلامت را نیز تضمین کند، اهمیتی حیاتی دارد. در ادامه به بررسی سه تا از بهترین روغنها برای سرخ کردن میپردازیم که عبارتاند از: روغن ذرت، روغن آفتابگردان و روغن سویا. این روغنها نه تنها از نظر نقطه دود بالا و طعم خنثی برجسته هستند، بلکه از نظر آثار سلامتیشان نیز قابل توجه خواهند بود.
۱. روغن ذرت؛ از انواع بهترین روغن سرخکردنی
روغن ذرت یکی از گزینههای مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی است. این روغن نقطه دود بالایی در حدود 232 درجه سانتیگراد دارد که این ویژگی آن را برای سرخ کردن مواد غذایی مناسب میسازد. همچنین، روغن ذرت به دلیل داشتن طعم خنثی، تاثیری بر طعم غذا نمیگذارد که این ویژگی آن را برای انواع مختلف غذاها مناسب خواهد کرد.
با این حال در نظر داشته باشید که مصرف بیشازحد هر نوع روغن، از جمله روغن ذرت، آثار منفی بر سلامتی دارد. روغنهایی که در فرآیندهای سرخ کردن به کار میروند منجر به افزایش کلسترول، فشار خون و سایر مشکلات سلامتی میشوند؛ بنابراین، استفاده از روغن در مقادیر متعادل و توجه به کیفیت روغن مصرفی، مانند استفاده از روغنهای ارگانیک و غیرتراریخته، برای سلامتی بسیار مهم خواهد بود. درصورتیکه مصرف روغن سرخکردنی بالایی دارید، بهتر است بهصورت عمده خرید خود را انجام دهید. از آنجاییکه هزینه خرید روغن سرخ کردنی عمده کمتر از تکی آن خواهد بود، هزینههای ماهانه شما را کاهش خواهد داد.
۴. روغن آفتابگردان؛ روغن مناسب و سالم برای سرخ کردن مواد غذایی
روغن آفتابگردان نقطه دود حدود 230 درجه سانتیگراد دارد. این ویژگی روغن آفتابگردان را برای سرخ کردن مناسب میسازد؛ زیرا دمای بالا تا نقطه دود آن برای سرخ کردن مواد غذایی باعث تولید ترکیبات مضر یا تغییر ساختار شیمیایی روغن آفتابگردان نخواهد شد.
همچنین روغن آفتابگردان به دلیل طعم خنثی خود، تاثیری بر طعم غذا نمیگذارد که آن را برای طبخ انواع مختلف غذاها مناسب میکند. ازسویدیگر، روغن آفتابگردان با فرآیندهایی مانند صمغزدایی، خنثیسازی و استفاده از مواد سفیدکننده و خوشبوکننده تصفیه میشود تا طعم، بو و رنگ بهتری داشته باشد. این فرآیندها کیفیت روغن را بهبود میبخشد.
۳. روغن سویا؛ نقطه دود بالا برای سرخ کردن
روغن سویا بهدلیل داشتن نقطۀ دود بالا برای سرخ کردن مواد غذایی در دماهای بالا مناسب است، زیرا در این دماها روغن تجزیه نخواهد شد. این روغن همچنین حاوی اسیدهای چرب اشباعنشده است که به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کرده و در نتیجه سلامت قلب و عروق را به همراه خواهد داشت.
علاوهبر این، روغن سویا ویتامینهای A ،E و C است و منبع مناسبی از امگا ۳ و ۶ محسوب میشود که این ترکیبات به بهبود سلامت قلب و کاهش التهاب کمک میکنند. ویتامین K موجود در آن نیز در متابولیسم استخوان نقش دارد و از پوکی استخوان جلوگیری میکند. اگر مصرف روغن سویا بالایی دارید پیشنهاد میکنیم بهصورت عمده این روغن را خریداری کنید.
علاوهبر روغن سویا، روغن کنجد نیز سرشار از مواد مغذی و ویتامین E است. روغن کنجد برای پختوپز بسیار مناسب بوده است و در کنار روغن سویا، خرید روغن کنجد عمده بهدلیل خواص، آثار مثبت بر سلامتی و همچنین هزینه مقرونبهصرفه برای پختوپز پیشنهاد میشود.
استفاده از روغنهای گیاهی سالم و باکیفیت برای سرخ کردن مواد غذایی
در پایان، انتخاب روغن مناسب برای سرخ کردن مواد غذایی نه تنها بر کیفیت و طعم نهایی غذای شما تاثیر میگذارد بلکه تاثیر قابل توجهی بر سلامتی شما دارد. روغنهای ذرت، آفتابگردان و سویا هرکدام ویژگیهای منحصربهفرد خود را دارند که آنها را به گزینههای عالی برای سرخ کردن تبدیل میکند. با در نظر گرفتن نقطه دود بالا، میزان چربیهای اشباع شده، و طعم خنثی، این روغنها نه تنها برای سرخ کردن انواع مختلف غذاها مناسب هستند، بلکه به بهبود سلامت قلب و کاهش ریسک بیماریهای مرتبط با تغذیه کمک خواهند کرد.
با این حال، مصرف متعادل و در نظر گرفتن کیفیت روغن مصرفی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای خرید روغنهای طبیعی باکیفیت باید از فروشگاههای معتبر خرید کنید. برای مشاهده و خرید انواع روغنهای طبیعی باکیفیت بالا به بخش فروشگاه سایت مراجعه کنید.
نظرات کاربران
ما بسیار خوشحال خواهیم شد که نقطه نظرات خود را با ما در میان بگذارید